U subotu, 21.05.2016. godine, u Sali za sastanke SP32 u Jablanici, Udruženje za pozitivne društvene promjene "EMEL" organizovalo je seminar na temu “Kako uspješno proći intervju i napisati CV za posao.“ Predavač na ovom seminaru je bio naš Jablaničanin, mr. ecc. Đevad Šašić koji živi i radi u Sarajevu.

Intervju je nešto što se obično očekuje ako nečija prijava probudi interes njegovog budućeg poslodavca. Kako aplicirati za posao i uspješno proći intervju tema je koja je potrebna svima koji traže posao. Veliki broj naših sugrađana su visokoobrazovani, ali nažalost još uvijek nemaju posao, tako da je ovaj seminar ponudio kvalitetne odgovore na sve potrebne informacije o načinu pripreme i pristupa intervjuu za posao.

Neke od metoda pripreme za intervju o kojima se govorilo na seminaru su:

? Priprema za intervju
? Uspješna priprema za pitanja na razgovoru za posao
? Koja su najteža pitanja na intervjuu za posao?
? Pitanja koja opisuju vaša znanja i vještine
? Ono što trebate/ne trebate raditi tokom intervjua
? Prikupljanje informacija o organizaciji i poslu
? Pisanje kvalitetnog CV-a (Biografije)

Na kraju seminara su održane dvije radionice, pisanje CV i IQ test, a upriličena je i simulacija intervjua, gdje su svi učesnici imali priliku da se uživo, pred improvizovanom komisijom, suoče sa pitanjima koja ih mogu očekivati na intervjuu. Istim je i ukazano na njihove propuste koje su imali u toku simulacije intervjua.

Učesnici su zadovoljni izlaganjem i sadržajem seminara, a predavaču su dali najbolju ocjenu za način prezentiranja i pojašnjenja teme, kao i za pripremu materijala koji su se koristili u ovom seminaru.

Slike sa seminara možete pogledati OVDJE.

 

KRATKA BIOGRAFIJA PREDAVAČA:

• Ime i Prezime: Đevad Šašić
• Datum i mjesto rođenja: 4.februar 1984., Mostar, Bosna i Hercegovina
• Mjesto stanovanja: Sarajevo
• Zaposlenje: Fakultet za upravu u Sarajevu
• Pozicija: Viši asistent za matičnu oblast „Menadžment javnog sektora“ i menadžer Ureda za kvalitet na Fakultetu za upravu u Sarajevu
• Obrazovanje:
- Fakultet za poslovni menadžment u Mostaru, univerzitet „Džemal Bijedić“ – dipl.ecc.-menadžer (2003 – 2008)
- Ekonomski fakultet univerziteta u Zenici, Magistar ekonomije (2012-2014)
- Fakultet za upravu univerzitet u Sarajevu (2014- ) Doktorski studij