Poštovani sugrađani,
Pozivamo Vas da prisustvujete Edukativnom seminaru pod nazivom “Sport u prevenciji bolesti” u organizaciji Udruženja za pozitivne društvene promjene EMEL Jablanica. Seminar će se održati 23.aprila 2016. (subota) u 11.00 sati u prostorijama “Sala za sastanke SP-32”.

 

Seminar

Edukativni seminar o sportu u prevenciji bolesti će educirati mlade da pojačanom tjelesnom aktivnošću i adekvatnom sportskom rekreacijom treba se baviti cijeloga života jer se nedostatak tjelesne aktivnosti ne može ničim drugim nadomjestiti.

Sportski život od mladosti do duboke starosti spriječava opadanje radne sposobnosti koje godine donose. Postići i održavati dobru tjelesnu kondiciju moguće je tzv. dinamičnim aktivnostima: pješačenje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, skijaško hodanje. Predavač je doc.dr. Adi Palic

 

Izlet na Čvrsnicu

Kao popratna aktivnost ovog seminara, organizovana bi bila i radionica u vidu izleta u prirodu sa praktičnim vježbama. Naime, ukoliko bude lijepo vrijeme 24. aprila 2016. (nedjelja) organizovat ćemo izlet na planinu Čvrsnicu, tačnije na jednu od njenih poznatih destinacija Tise (1380 mnv).

Polazak je predviđen u 7:00 ispred Čaršijske džamije.

Učesnici su dužni ponijeti adekvatnu odjeću, potrebnu hranu i piće za jednodnevni boravak. Dodatne informacije o tome kako se treba pripremiti za odlazak na planinu možete pronaći OVDJE.

 

PRIJAVE:

Prijave za seminar možete izvršiti slanjem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijavu za izlet, svejedno da li prisustvovali seminaru ili ne, možete izvršiti direktno Semiru Ovnoviću.