Obavještavamo sve naše sugrađane, a naročito članove i simpatizere našeg Udruženja za pozitivne društvene promjene - "EMEL", da ćemo u nedjelju, 27.12.2015. u Kino-sali Jablanica sa početkom u 18:30 h, organizovati druženje i javnu tribinu sa nazivom "Jedinstvo Bošnjaka - nužnost našeg vremena".

Predavači i naši cijenjeni gosti su Alija ef. Rahman i mr. Abdusamed Nasuf Bušatlić.

Ovo je i prilika da se naši sugrađani ukratko upoznaju sa idejom i radom Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija BiH (KBNVO BiH), čija smo članica, a sa čijim regionalnim Vijećem na nivou HNK-a i organizujemo ovo, nadamo se, hajirli druženje. Tim povodom ćemo našoj javnosti predstaviti i letak o porodici u izdanju KBNVO BiH, čiju će besplatnu podjelu vršiti volonteri našeg udruženja na kraju planiranog druženja.

Veoma zanimljiva tema i eminentni predavači koji dolaze u naš grad sigurno zaslužuju i našu posebnu pažnju, naročito ako smo svjesni historijskog trenutka za naš narod i voljenu državu u kojoj živimo, i važnosti jedinstva za naš opstanak!

Ulaz je besplatan! Zato dođite i sa sobom povedite i vaše porodice! Dođite da razgovaramo o našem jedinstvu i da se okoristimo riječima naših dragih gostiju-predavača!